![]() Sitemap |
![]() Recept på Beef Wellington, biff wellington. Klassisk maträtt bestående av smördegsinbakad fläskfilé eller oxfilé med duxelle, ursprungligen från England / Storbritannien. För 4 personer: ca 500 gram Oxfilé eller Fläskfilé (mer om ni är
hungriga) Olivolja 1. Börja med att putsa och sedan bryna köttet i smör och olivolja runt om, salta och peppra. Sätt ugnen på 200 grader. 2. När köttet är brynt på båda sidor, lägg det åt sidan och låt vila. Skiva sedan bacon, lök och svamp. 3. Fräs till att börja med baconen i lite olivolja, tillsätt sedan svampen och vit samt gul lök, låt allt bli mjukt men utan att det tar färg. 4. Mixa svamp och baconblandningen slät med stavmixer eller i matberedare, det skall bli som en tjockare "massa", vilket är kallat duxelle. 5. Rulla ut smördegen och bred sedan ut duxellen i botten, pensla köttet med senap och lägg sedan på duxelle-bädden. Rulla ihop till en rulle och pensla med ett vispat ägg. Låt sedan stå i ugn tills degen är gyllenbrun och köttet färdigt, ungefär 20-25 minuter. Servera med någon form av potatis, rödvinssås och en god sallad. ![]() |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |