Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Vlaamse karbonaden

Recept på vlaamse karbonaden, från Belgien.Gryta på oxkött, tillredd med öl.
Receptet kommer från flandern.se

Vlaamse Karbonaden
(Gryta på oxkött, tillredd med öl)

1 kg mört oxkött
3 grovhackade lökar
30 gram smör
2 msk olivolja
2 dl kraftig buljong
ca. 5 dl Belgisk lambic (eller annan mörk öl)
2 msk mjöl
timjan, lagerblad, salt och peppar

1. Skär köttet i stora bitar. Lägg dem i en påse med mjöl, salt och peppar. Skaka väl. Bryn smöret och stek upp den hackade löken. Ta upp löken och lägg i köttet och bryn det på alla sidorna.

2. Lägg tillbaka löken i pannan, tillför timjan, lagerblad, salt och peppar. Täck med öl och buljong.

3. Låt sjuda under lock eller folie på 180 C° i ca 2 timmar tills köttet är mört. Vid behov tillsätt buljong eller öl.

Servera med kokt potatis eller pommes frites.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com