Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Vårrullar

Recept på vårrulle / Vårrullar. Asiatiskt recept med inspiration av Kina.
Äts t.ex. på det kinesiska nyåret.

För 4 personer:

ca 16 vårrulleomslag
ca 500 gram Blandfärs eller fläskfärs
1 dl Böngroddar
2 Vitlöksklyftor
1 dl Strimlad Purjolök
2 msk Hoisinsås (soya funkar)

Sesamolja
Salt & Peppar

1. Hetta upp sesamoljan i en stekpanna, tillsätt sedan färsen, samt purjo och vitlök. Låt steka en stund innan du även tillsätter böngroddarna samt hoisinsåsen.
Låt puttra en stund på medelvärme.

2. Lägg en klick av fyllningen på varje vårrulleblad, fukta kanterna med vatten och rulla sedan ihop dem, vik in kanterna för att hindra innehållet från att rinna ut.

3. Fritera i antingen fritös eller tjockbottnad kastrull på ungefär 180 grader tills de fått fin färg. Vill du ha vårrullarna aningen nyttigare så baka i ugn på ca 225 grader tills de är gyllenbruna. Servera med ris och sweet chillisås, eller t.ex. som förrätt eller tillbehör till annan asiatisk mat.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com