Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Vanuatu

Med dess franska influenser har Vanuatu gjort sig känt genom hela södra stilla havet för sitt utsökta kök.

Kyckling, fläskkött och fisk är vanligaste ingredienserna, man äter också maniok, taro och yams, liksom kål, plantains och brödfrukt.

Lokala specialiteter är t.ex. kokoskrabba serverad med chili, vitlök och kokosnöts eller currysås. Nautou är duva, escargots sniglar och rousette är flygande hundar. Crevettes är en annan populär lokal rätt och består utav jätteräkor. Man äter även mangroveostron, "kycklingfisk" och vårrullar. Tahitisk sallad med rå fisk, marinerad i limejuice och kokosmjölk är en annan populär delikatess.

Frukt som växer lokalt på Vanuatu är t.ex. bananer, yams, grapefrukt, guava, papaya, mandariner, mango, ananas, lime, tomater, pawpaw, kokosnötter och citron.

På mer avlägsna platser på Vanuatu äter man ofta kyckling med ris och örätter som lap-lap, vilket är nationalrätten och består utav en grönsaksgröt tillagad i kokosmjölk.

Kaffe växer lokalt och kava, gjort på rötterna av en lokal växt är en traditionell dryck på Vanuatu.


Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com