![]() Sitemap |
För 4 personer: ca 500 gram Falukorv 1. Börja med att finhacka den gula och den vita löken. Fräs löken mjuk i en oljad stekpanna eller kastrull och tillsätt de krossade tomaterna. Krydda tomatsåsen med salt, peppar, oregano och eventuellt en nypa socker. 2. Tag av skinnet från korven och skär sedan djupa snitt nästan ända igenom på falukorven. Bred senap i fickorna mellan korvskivorna. 3. När såsen kokat ner en aning, lägg korven i en ugnsform och slå tomatsåsen över. Toppa med riven ost och ställ in i ugnen ca 20-25 minuter på 225 grader. Servera med potatismos eller kokt potatis. ![]() |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |