Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Förenade Arabemiraten

De förenade arabemiratens kök innehåller många arabiska specialiteter som t.ex. hummus, vilket är en röra gjord av kikärtor och sesampasta. Tabbouleh görs av bulghur tillsammans med mynta och persilja. Ghuzi är grillat lamm med ris och nötter. Warak enab är fyllda vinbladsdolmar och koussa mashi är fyllda auberginer.

Andra populära rätter i emiraten är makbous, vilket är en kryddig lammrätt som serveras med ris. Skaldjur och kryddigt ris är också omtyckt. Den lokalt fångade fisken är utsökt och man har ett stort utbud av färsk frukt och grönsaker.

Bröd är vanligt och då främst pitabröd vilket tillsammans med riset är ett givet tillbehör till de flesta måltiderna. Kyckling, lamm och fisk är vanliga ingredienser i rätterna i landet och smaksätts t.ex. med torkad lime och olika kryddblandningar. Man äter även getost, ägg, sallad, oliver, honung, mandlar och dadlar.

I alla emiraten utom Sharja är alkoholkonsumtion tillåten för icke-muslimer. Men alkoholfria drycker är det den lokala befolkningen dricker och då ofta t.ex. ayran, vilket är en dryck gjord av yoghurt. Sötad mjölk, té och kaffe är också populärt och smaksätts ofta med kardemumma.

Läs även matreportage om emiratet Dubai!

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com