![]() Sitemap |
Det lokala köket på Tuvalu består utav en enkel, bastant kost, vilket är ett arv från det forna brittiska kolonialväldet. Man äter mycket lokala ingredienser som färsk tonfisk, hummer och krabba. Till detta serveras ofta ångkokt ris. Taro är en av stapelvarorna på Tuvalu, även brödfrukt, plantains och grönsaker är populärt. Man äter också gärna kyckling och fläskkött. Kokosnötter, bananer, papaya och pandanus odlas lokalt. Lokala drycker är t.ex. fruktjuicer, kokosmjölk
och olika sorters läsk.
|
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |