Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Tiramisu recept, italiensk dessertklassiker


Recept på tiramisu en klassiskt dessert från Italien.
Perfekt efterrätt för en lyxig avslutning på middagen.

För 4 personer:

8 Savoiardi-kex
1 burk Mascarpone, ca 250 gram
2 Äggulor
4 msk Strösocker
1,5 dl stark svart Kaffe
2 msk Rom eller Amaretto
50 gram riven Choklad

1. Vispa äggula och socker tills det blir en ljusgul smet. Blanda med rom och mascarponen.

2. Doppa halva savoiardikexen i kaffet och lägg i en form eller ett glas. Ungefär 1-2 kex (eventuellt delade i mindre bitar) per person bör räcka i första lagret.

3. Häll på mascarponekräm och sedan ytterligare ett lager kex, avsluta med resterande mascarponekräm.

4. Riv över chokladen på toppen och låt stå i kylen tills servering.

Det går även att ersätta savoiardikexen med torr sockerkaka och mascarponen med 150 gram kesella blandat med 2 dl vispad grädde.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com