![]() Sitemap |
För 4 personer: 8 Potatisar 1. Skala, halva och skiva löken och potatisen. Strimla baconen. 2. Fräs först bacon i en stekpanna tills de fått färg men inte blivit knapriga. Tillsätt då de halva lökringarna och låt mjukna. 3. Täck botten på en oljad form med potatisskivor, lägg sedan på bacon och lökblandningen, sedan ett lager till av potatisen och sedan ytterligare ett med bacon och lök. Upprepa tills det tar slut. 4. Häll över vinet och bred sedan ut creme fraichen över gratängen, toppa med reblochonosten i långa skivor. Gratinera på 200-225 grader i ungefär en timme. Servera med ett glas vin och en god sallad. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |