Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

St Vincent & Grenadinerna

Det lokala köket på öarna har influerats av dess historia, mat som brödfrukt och kokosnötter vilket introducerades av kolonisatörer har blivit basvaror. Utbudet på fisk och skaldjur är rikt, man äter räkor, hummer, musslor och en mängd olika fiskar. Till detta serveras frukt, grönsaker och chili.

En populär lokal specialitet är buljol, vilken består utav salt fisk, tomater, paprika och lök som serveras tillsammans med grillad brödfrukt. Man äter också roti och pumpasoppa. Kyckling, nötkött och get är vanligt och populärt i matlagningen på St Vincent och Grenadinerna. Cassava används i en rad olika maträtter, t.ex. bam bam, vilket är en platt kaka. Farine görs på hyvlad cassava som används som fyllning i kött eller fisk.

I dryckesväg finns kaffe, varm choklad, fiskbuljongs-té, vanligt té och kakao-té. Man dricker också lokalt tillverkad öl och rom, liksom en mängd olika tropiska fruktjuicer.

Till efterrätt kan man äta t.ex. bananer, fikon eller arrowrot, vilken används för att göra ett slags dessertsås.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com