Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

St. Lucia

Det lokala köket på St Lucia är influerat av västindisk, kreolsk och fransk matlagning. Den fertila jorden på öarna gör det lätt att odla, och man har ett rikt utbud av tropiska frukter som bananer, mangos, papaya, ananas, passionsfrukt, guava och kokosnötter. Man använder dessa färska ingredienser tillsammans med fisk och skaldjur som varje dag fångas lokalt i vattnen utanför ön. Populära rätter är pepper pot stew, callaloo soppa (gjord på gröna blad liknande spenat) och friterad fisk.

Salt fisk används i många olika recept. Man använder även grönsaker som cassava, taro och sötpotatis i den lokala matlagningen, brödfrukt odlas och används också.

Färska fruktjuicer liksom det lokala ölet Pitons, och den inhemska romen Bounty tillverkas lokalt.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com