Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Sri Lanka

Sri lanka har en stor mängd rätter, frukter och kryddor. Under de senaste åren har det inhemska köket kompletterats med influenser från de indiska, kinesiska, arabiska, malajiska och europeiska köken. Stapelvarorna i det lankesiska köket är ris och curry. Ett populärt sätt att äta sitt ris är att koka det och serveras tillsammans med en fisk eller köttcurry, två vegetariska currys och en mallung, vilket görs av gröna blad tillsammans med riven kokosnöt, lime, salt och kummin.

Man kryddar gärna med chili, ingefära, koriander, kummin och curry på Sri Lanka. Det är populärt med kryddig mat och för detta kan man tacka portugiserna vilka introducerade röd chili på ön. Nästan all mat tillagas med kokosmjölk.

En populär rätt är biriyani vilket är en kryddig blandning av ris, kött och grönsaker som avslutas med kryddor och kokosmjölk.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com