![]() Sitemap |
För 4 personer: 1-2 knippen Sparris 2. Skala och finhacka schalottenlöken samt vitlöksklyftan, värm upp smör i en gryta och fräs löksorterna mjuka, tillsätt sedan sparrisstjälkarna som du tidigare finhackade och låt steka med någon halvminut. 3. Slå över vinet och låt koka in en aning, tillsätt sedan även grädden och låt puttra ihop några ytterligare minuter. Stavmixa sedan såsen tills den är helt slät. Salta och peppra och låt puttra på svag värme. 4. Lägg i pastan i pastavattnet, 2-3 minuter innan pastan är klar så lägger du i sparristopparna och låter dessa koka klart tillsammans med pastan. Häll sedan av vattnet men tillsätt först några matskedar av kokvattnet ner i sparrissåsen, blanda sedan ihop såsen med pastan och sparristopparna direkt i såsgrytan. Servera toppat med färsk riven eller hyvlad parmesan samt ett glas gott vin.
|
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |