Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Spaghetti and Meatballs


Recept på Spaghetti and Meatballs.

För 4 personer:

600-700 gram Köttfärs
2-3 dl Parmesan
3 msk Oregano
3 msk finhackad färsk Basilika
3 msk finhackade färsk Ruccola
1 msk Rosmarin
1 bit fetaost
½ Citron
1 Ägg
3-4 Vitlöksklyftor

Olivolja
Spaghetti
Salt & Peppar

1. Börja med att blanda köttfärs, ägg, rosmarin, oregano, finhackad vitlök, ruccola, basilika, 1 dl parmesan och 1/4 citrons saft.

2. Salta och peppra blandningen ordentligt och blanda ihop till en jämn smet. Skär fårosten i tärningar
och forma sedan varje köttbulle runt en fårostkub så den hamnar i mitten. (Fårosten är inte livsnödvändig och tillhör inte originalreceptet, men det blir gott)

3. Gör en pomodorosås som du låter stå och puttra på medelstark värme.

4. Gör köttbullarna relativt stora, ungefär golfbollsstora, beräkna ca 2 köttbullar per person. Bryn dem sedan i en stekpanna tillsammans med olivolja.
När de fått färg så lägger du försiktigt ner dem i tomatsåsen och låter det puttra i
ungefär 40 minuter. Servera tillsammans med vitlöksbaguette, spaghetti och t.ex. ett glas rött vin.

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc spaghettimeatballs"

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com