Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Slovakien

Det slovakiska köket är influerat av många olika länder och element. Med fyra årstider inkluderande en kall vinter så odlar man motståndskraftiga grödor som potatis.

Potatis, vetemjöl, ost, kål, lök och vitlök är basen i den traditionella slovakiska maten. Även om inte ris växer i Slovakien, så importeras det och används flitigt i den lokala matlagningen. Man äter också mycket bönor, majs, linser och andra grönsaker. Man äter även mycket frukt som äpplen, päron, aprikos, körsbär, plommon, druvor, apelsiner och bananer.

Lokala specialiteter är t.ex. gulasch, vilket härstammar från Ungern.

Fläsk, nöt och kyckling är det populäraste köttet i landet, lamm, gås, anka, kalkon och hjort förekommer också.

Bröd är populärt i landet, främst äter man det till frukost, men också ofta till middag.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com