
Sitemap
|
Sjötunga på Oostendesätt
Recept på sjötunga på oostende
sätt, Zeetong Oostendewijze Sole Ostendaise, från Belgien.
Fisk.
Receptet kommer från flandern.se
Sjötunga på Oostende sätt
(Zeetong Oostendewijze Sole Ostendaise)
2 små sjötungsfileér
2 citroner
20 kokta musslor
200 gram skalade räkor
1 glas törrt vitt vin
60 gram smör
70 gram vetemjöl
2 äggulor
timjan
lagerblad
salt
peppar
1. Lägg de rensade sjötungorna i en smord, eldfast form. Strö
lagerblad och timjan på. Täck med vitt vin och saften från
1½ citron. Lägg över folie och koka i ugnen på 220 C°
i 20-30 minuter.
2. Under tiden fisken kokar i ugnen, smält smöret i pannan och tillsätt
vetemjöl. Koka vid låg värme i 5-6 minuter. Tag ut fisken och
kontrollera att de är genomstekta. Lägg över på ett fat
och håll den varm.
3. Blanda smör och mjöl. Tillsätt vätskan från fisken
i blandningen genom att vispa hela tiden, och koka upp försiktigt. Dra
i från blandningen från värmen och rör ner äggulan.
Tillsätt musslorna och de skalade räkorna. Om det behövs, tillsätt
citronsaft. Värm upp musslorna och räkorna utan att koka.
4. Häll såsen över fisken och servera med kokt potatis.
|

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)
Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com
|