Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Sierra Leone

Basvaran i det sierraleonska köket är ris. Man äter vanligen ris minst två gånger per dag. Till riset äter man vanligen såser eller grytor. De mest populära såserna görs av cassava och potatisblad. Andra vanliga ingredienser är palmolja, lök, tomat, yams och röd paprika. Ibland så används jordnöts eller kokosnötsolja. Man använder också fisk, kyckling, getkött och fläskkött i en del av grytorna och såserna, skaldjur som ostron, hummer och krabba används också ibland.

Frukter som växer i landet är t.ex. apelsin, banan, papaya, citron, avokado, guava, vattenmelon, mango och ananas.

Té och kaffe är populärt i delar av landet, öl och läskedrycker är också populärt hos den delen av befolkningen som har råd.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com