![]() Sitemap |
För 4 personer: ca 750 gram Lamm (shepherds pie) eller Nötfärs
(cottage pie) 1. Börja med att finhacka den gula och vita löken, grovhacka även de färska tomaterna om du inte använder krossade. 2. Hetta upp oljan i en panna, stek sedan vit och gul lök tills den blivit genomskinlig, tillsätt då köttfärsen och tillaga tills den fått färg. 3. Tillsätt tomaterna i stekpannan och eventuellt en liten skvätt vatten, låt allt koka ihop och smaksätt med buljong, peppar och eventuellt någon tesked worcestersås, smaka av och tillsätt även grädden. Medans såsen puttrar så tillverka potatismoset enligt anvisningarna på receptlänken ovan. Tina de frysta grönsakerna. 4. Olja en form, och häll köttfärsblandningen på botten, på köttfärsen lägger du ut ett lager av de tinade ärtorna. Överst lägg ut moset och toppa sedan med den rivna osten, sätt sedan in i ugnen på 225 grader tills osten blivit gyllenbrun, ungefär 15-20 minuter. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |