![]() Sitemap |
För 6 personer: 50 gram Mandelflagor ca 1 dl Chokladsås 1. Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Krossa sedan marängerna. 2. Separera äggvitorna och gulorna. Vispa vitorna till ett fast skum tillsammans med hälften av sockret. 3. Vispa äggulorna med den andra halvan av sockret, alltså en halv matsked. Vispa grädden 4. Vänd försiktigt ihop äggvisp, grädde, vitorna, krossad maräng och ungefär 2/3 av mandlarna. 5. Blanda ner rumstempererad nutella i smeten så den blir marmorerad. 6. Lägg Marängbottnen i en form med löstagbar kant och fyll upp med smeten. 7. Frys tårtan minst 4-5 timmar så
att den är lite fryst, skulle den stå längre 8. Servera semifreddon toppad med rostade mandelflagor och chokladsåsen. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |