Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Semifreddo


Recept på Semifreddo eller semifredo, lyxdessert från Italien.

För 6 personer:

50 gram Mandelflagor
60 gram Maränger
2 Ägg
1 msk Socker
2.5 dl Vispgrädde
½ burk Nutella
1 marängbotten

ca 1 dl Chokladsås

1. Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Krossa sedan marängerna.

2. Separera äggvitorna och gulorna. Vispa vitorna till ett fast skum tillsammans med hälften av sockret.

3. Vispa äggulorna med den andra halvan av sockret, alltså en halv matsked. Vispa grädden

4. Vänd försiktigt ihop äggvisp, grädde, vitorna, krossad maräng och ungefär 2/3 av mandlarna.

5. Blanda ner rumstempererad nutella i smeten så den blir marmorerad.

6. Lägg Marängbottnen i en form med löstagbar kant och fyll upp med smeten.

7. Frys tårtan minst 4-5 timmar så att den är lite fryst, skulle den stå längre
i frysen så låt tina ungefär 45 minuter innan servering.

8. Servera semifreddon toppad med rostade mandelflagor och chokladsåsen.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com