![]() Sitemap |
För 4 personer: 3-4 kycklingfiléer 1. Börja med att skära kycklingfiléerna i kuber, lägg dem i en skål och häll över lite olja, 1 finhackad vitlöksklyfta och 1/2 tsk riven ingefära, alt några matskedar sweet chili sås. Blötlägg sedan träspetten i en skål vatten i minst 10 minuter. 2. Finhacka jordnötterna eller kör dem i matberedare. Fräs en vitlöksklyfta med lite olja i en kastrull, när den blivit mjuk så tillsätt 1/2 tsk ingefära samt den finhackade chilifrukten. Låt fräsa någon minut utan att det i kastrullen får färg. Tillsätt sedan jordnötter och tomatkrossen. 3. Låt puttra ihop, tillsätt slutligen grädden samt salt och peppar, rör om och provsmaka! 4. Trä upp kycklingen på spetten och tillaga på grill, i ugn
eller i grillpanna. Grilla tills kycklingen fått fin färg på
båda sidor och köttsaften är klar. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |