![]() Sitemap |
![]() Recept på salsicciaragu. En variant på klassikern spaghetti med köttfärssås där köttfärsen ersatts av kryddig Salsicciakorv. Ursprungsland Italien. För 4 personer: ca 600 gram Salsicciakorvar (köp fina korvar där skinnet lätt går att dra av) 1 burk Krossade Tomater eller motsvarande mängd färska 1 Gul Lök 3 Vitlöksklyftor 1 Selleristjälk 1 Morot 2 msk Oregano 1/2 tsk Chili 2 Buljongtärningar 1-2 dl Vin av valfri sort 1 dl Mjölk Olivolja Spaghetti eller Tagliatelle 1. Skala samt finhacka den gula och den vita löken. Skala och tärna även moroten och sellerin fint. 2. Dra av skinnet från korvarna och finfördela köttet så gott det går, det skall i princip vara som köttfärs. Hetta upp oljan och fräs först korv, och sedan lök, morot, selleri, chili och vitlök. Korven skall få en aning färg. 3. Slå över vinet och låt koka in någon minut, tillsätt sedan tomater, mjölken, buljong samt oregano. Låt puttra på svag värme i minst en timme, gärna två, tre. 4. Om grytan blir för torr så späd med ytterligare vin eller vatten. Servera med kokt spaghetti/tagliatelle och färskriven Parmesan. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |