![]() Sitemap |
För 4 personer: 500 gram Köttfärs Tillbehör: Pannkakor: 1. Skala och finhacka den gula och den vita löken, dela svampen i kvartar eller skivor. Strimla baconet fint. Fräs baconet i lite olja tills det börjar bli knaprigt, tillsätt då löken och vitlöken samt svampen. 2. När löken och svampen blivit mjuk så tillsätt även köttfärsen, när den i sin tur fått färg så slå över ölen, buljong, tomatpure och mjölken, späd eventuellt med vatten om det blir för lite vätska. 3. Sänk värmen och låt puttra ihop tills grytan tjocknat och nästan all vätska dunstat, när grytan börjar bli klar, sänk till låg värme. Smält sedan smöret till pannkakorna i en kastrull. Blanda samman mjöl, bakpulver, mjölken och äggen i en bunke. Rör ihop till en jämn smet som inte blir för lös. 4. Stek stora pannkakor tills de är gyllenbruna på bägge sidor, lägg på lite fyllning samt smält smör, dill, rå lök, smetana eller creme fraiche. Avnjuts med iskall vodka, en öl eller vad du önskar. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |