Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Pannkakor med svamp och köttfyllning


Recept på pannkakor med svamp och köttfyllning. Variant på crepes
inspirerat av Ryssland.

För 4 personer:

500 gram Köttfärs
8 Champinjoner
1/2 paket Bacon
1 Vitlöksklyfta
1 gul Lök
1 msk Tomatpuré
2 dl Öl (kan uteslutas)
1 Buljongtärning
1 dl Mjölk

Tillbehör:

Olja
Svartpeppar
färsk Dill
smält Smör
Smetana eller creme fraiche (med lite citron i)
rå finhackad Lök

Pannkakor:

2 tsk Smör
225 gram vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa Salt
3 dl mjölk
2 st ägg

1. Skala och finhacka den gula och den vita löken, dela svampen i kvartar eller skivor. Strimla baconet fint. Fräs baconet i lite olja tills det börjar bli knaprigt, tillsätt då löken och vitlöken samt svampen.

2. När löken och svampen blivit mjuk så tillsätt även köttfärsen, när den i sin tur fått färg så slå över ölen, buljong, tomatpure och mjölken, späd eventuellt med vatten om det blir för lite vätska.

3. Sänk värmen och låt puttra ihop tills grytan tjocknat och nästan all vätska dunstat, när grytan börjar bli klar, sänk till låg värme. Smält sedan smöret till pannkakorna i en kastrull. Blanda samman mjöl, bakpulver, mjölken och äggen i en bunke. Rör ihop till en jämn smet som inte blir för lös.

4. Stek stora pannkakor tills de är gyllenbruna på bägge sidor, lägg på lite fyllning samt smält smör, dill, rå lök, smetana eller creme fraiche. Avnjuts med iskall vodka, en öl eller vad du önskar.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com