Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Rwanda

Det rwandiska köket är varken kryddigt eller hett. Människor äter enkla måltider gjorda av lokalt odlade råvaror. Man äter främst sötpotatis, bönor, majs, ärtor, hirs och frukt

En traditionell frukost består utav sötpotatis och gröt, vilket är en blandning av hirs, majs och mjölk. Till lunch äter man kokta bönor, bananer, sötpotatis eller cassava.

Kött är populärt och man äter främst nötkött och kyckling, fisk finns att tillgå runt sjöarna i landet.

Lokala specialiteter är t.ex. umutsima, vilket är en rätt gjord av cassava och majs. Isombe består utav cassavablad tillsammans med aubergine och spenat. Mizuzu; stekta plantains är en vanlig och populär rätt i landet. Tropiska frukter som avokado, banan, mango och papaya växer i överflöd i landet.

I dryckesväg finns öl tillverkat lokalt som är populärt bland rwandiska män. Ikigaga är en lokalt bryggd dryck som görs av torkad durra tillsammans med urwara, vilket utvinns ur plantains.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com