Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Rostad potatis


Recept på rostade potatishalvor, rostad potatis.

Tillbaka till Startsidan

För 4 personer

16-20 små potatisar

Olivolja
flingsalt

Potatisarna bör vara ungefär lika stora som färskpotatisar, men alla små sorter fungerar.

1. Dela potatisarna på mitten en gång. Oftast behöver man inte skala dem utan en skrubbning
räcker. Häll olivolja i en form och ställ ner potatisarna med skalsidan neråt,
så de inte bränner fast så lätt. Pensla gärna ovansidan med lite extra olivolja.

2. Kör i ugnen ca 30 minuter på ca 200 grader, eller tills de blivit gyllenbruna.

3. När de är färdiga så ställ ut plåten och salta med flingsalt.

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc rostadpotatis"

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com