Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Risotto milanese med pancettalindat kycklingspett


Recept på risotto milanese, italiensk risrätt med saffran och vin.
Ursprungsland Italien.

För 4 personer:

1 gul Lök
1 gram saffran
4-5 grönsaksbuljongtärningar
3-4 dl Parmesan
4-5 dl Arborioris

1 msk Olivolja
1,3 Liter vatten

1. Finhacka löken. Häll sedan olivolja i en kastrull.

2. Tillverka buljongen genom att koka 1,3 liter vatten tillsammans med buljongen.
Låt den stå så att värmen behålls, så inte kokningen av risotton avstannar.

3. Fräs löken i oljan utan att den får färg, när den blivit mjuk så tillsätter
du riset och låter det steka tillsammans med löken någon/några minuter.

4. Rör ner den varma buljongen ungefär 2-3 dl åt gången i riset. När vätskan försvunnit
så tillsätter du mer, fortsätt så i ungefär 20 minuter, provsmaka då om riset är färdigt.
Är det klart så tillsätt det mesta av parmesanosten och rör om några varv till.

5. Servera tillsammans med resten av parmesanen, pancettalindade kycklingspett, citronsås och ett gott italiensk lantbröd.

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc milanese"

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com