![]() Sitemap |
Påsk; på hebreiska Pesach vilket betyder ungefär passera eller gå förbi är en av de största årliga högtiderna inom judendomen, enligt judisk tro så firas högtiden den 14:e dagen i vårmånaden Nisan, då det alltid är fullmåne. Inom kristendomen är påsk den största högtiden under kyrkoåret. Sedan år 325 e.kr. så infaller alltid påskdagen första söndagen efter att ha varit både fullmåne och vårdagsjämning då man menar att jesus återuppstod. Påskdagarna kommer sedan i ordningen dymmelonsdagen, skärtorsdagen, långfredag, påskafton, påskdagen och slutligen annandag påsk. Påsken är ju även en av våra stora mathögtider och vanliga påskrätter är ju givetvis lamm och ägg, men även sill, köttbullar, prinskorvar, och grönsaker och frukt som börjar komma i butikerna såhär på vårkanten. Icke heller att förglömma är påskmusten samt allehanda godissorter som främst brukar dyka upp i folks påskägg! Här finns lite påskrecept att ta del av och laga till påskbordet, Glad Påsk! Devilled
eggs |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |