![]() Sitemap |
För 4 personer: 2-3 kycklingfiléer 1. Putsa och skiva kycklingen i relativt små bitar. Skär hälften av salladslöken i 2 cm långa bitar, skiva resten fint. Krossa eller banka ut citrongräset, då det på så sätt avger mer smak. 2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs
kycklingen tills den fått aningen färg (detta moment kan hoppas över
och kycklingen kan tillsättas direkt i såsen om man vill). 3. Tillsätt i kycklingfräset den finhackade salladslöken, spara de större bitarna till senare. När löken mjuknat slå över kokosmjölken, späd eventuellt med lite vatten om det blir för tjockt. Tillsätt även currypasta, fisksås, citrongräs, det eventuella sockret samt extra chili om så önskas. Smaka av och tillsätt mer om något saknas. 4. Låt puttra i ungefär 10-15 minuter, när någon minut återstår så lägg i den resterande salladslöken. Servera med riset och något gott att dricka, kanske en Singha, (1452) på systembolaget. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |