Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Pancettalindade kycklingspett


Recept på pancettalindade kycklingspett. Spett med kyckling inlindade i pancetta från Italien.

För 4 personer:

ca 4 kycklingfiléer
8 skivor pancetta, Italienskt torkat, rökt sidfläsk (använd bacon i nödfall)
2-3 vitlöksklyftor

1 Fryspåse
8 Träspett
Rosmarin
½ Citron
Olivolja
Salt & peppar

1. Strimla kycklingfiléerna på längden. Blanda finhackad vitlök, olivolja, rosmarin och peppar.

2. Lägg kycklingen i fryspåsen och häll över marinaden. Låt stå svalt i minst en halvtimme,
men gärna längre.

3. trä den strimlade kyckligen på spetten, räkna två spett per person.
Stek dem i olivolja i en stekpanna, bara så att de får lite färg, lägg dem sedan på en plåt
och linda pancettan runt dem. Vrid sedan över en halv citron.

4. Stek kycklingspetten i ugnen på 225 grader i ungefär 20 minuter.

5. Servera till förslagsvis Risotto milanese.

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc spett"

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com