
Sitemap
|
Mosselen in witte wijn
Recept på musslor i vitt vin, mosselen in witte
wijn från Belgien. Skaldjur.
Receptet kommer från flandern.se
2 l blåmusslor (2.250 kg)
2 finhackade lökar
2 finhackade scharlottenlökar
1 tsk finhackad perslija
1 tsk finhackad selleri
2,5 dl torrt vitt vin
25 g smör
svartpeppar
1 citron
1 äggula
1 tsk smör
1 tsk mjöl
1. Skrapa och rensa bort smuts från skalet på musslorna. Ta bort
alla musslor som är i sönder eller är öppna. Skölj
dem flera gånger i nytt vatten.
2. Fräs upp smöret tillsammans med löken, scharlottenlöken,
persilja och sellerien i en djup panna eller gryta. Tillsätt vinet och
peppar. Koka upp innehållet och låt det sjuda i ca 5 minuter. Lägg
i musslorna, lägg på locket och låt koka på medelvärme
tills alla musslorna har öppnat sig.
3. Under tiden musslorna kokar, förbered såsen med att blanda smör
och mjöl i en skål. Tillsätt saften av 1 citron och äggula.
4. När musslorna har öppnat sig, häll över dem i en djup
terrin. Häll tillbaka vätskan som musslorna kokat i tillbaka i pannan
och låt den sjuda på svag värme. Tillsätt såsen
i vätskan medan du rör hela tiden. Den får inte koka. Häll
såsen över musslorna och servera direkt tillsammans med pommes frites.
|

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)
Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com
|