![]() Sitemap |
![]() Recept på moussaka, mussaka. Auberginegratäng vanligt i Grekland, Turkiet, Makedonien, Bulgarien och Rumänien. I de sistnämnda länderna används även potatis. För 4 personer: 2 medelstora Auberginer 500 gram Köttfärs 1 burk Krossade Tomater 1 Gul Lök 2 Vitlöksklyftor 1 tsk Kanel 1 Buljongtärning 4-5 dl Mjölk 2-3 msk Mjöl 2 msk Oregano 3 dl Riven Ost Olivolja Smör Salt & Peppar 1. Skiva auberginen och salta eventuellt för att dra ur vattnet. Stek sedan köttfärs, finhackad vitlök och finhackad lök i olivolja. När köttfärsen är genomstekt så slå över tomaterna samt krydda med buljong, oregano, kanel, salt och peppar. Låt puttra och smaka av. 2. Gör bechamelsåsen, koka ihop mjölk med mjölet samt salta och peppra. När såsen tjocknat rör ner 1 dl riven ost. Skiva i ca 1/2 cm tjocka skivor samt stek auberginerna i olivolja några minuter på varje sida. 3. Bottna en ugnsform med aubergineskivorna, häll över köttfärssåsen och gör sedan ytterligare ett lager på samma sätt, avsluta genom att hälla bechamelsåsen över alltsammans och toppa med ost, gratinera i ugnen på 225 grader i ungefär 40 minuter. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |