Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Mauritius

Det mauritiska köket är kallat kreol, en smakrik blandning av kryddor och lokala grönsaker, kött och fisk. De indiska och kinesiska kulturerna förde med sig tillagningsmetoder och recept från orienten som blandat med fransk och lokal mat bidrog till ett exotiskt och spännande kök.

Lokala specialiteter är t.ex. olika fiskar, camarons - vilket är räkor i het sås. Man äter också bläckfisk, färsk ananas med chilisås, ris och curry. Dholl purri är en vetepannkaka fylld med dholl och dippad i tomatsås. Samosas, små friterade knyten med t.ex. kyckling eller potatis.

Rom och öl är populärt, man dricker även mineralvatten och alouda, vilket är en mandeldryck, färsk kokosnötsmjölk är också vanligt.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com