![]() Sitemap |
Kladdiga muffins med marshmallowglasyr Muffins: Glasyr: 1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet. Fyll muffinsformarna till drygt hälften och grädda mitt i ugnen ca 10 min. 2. Smält marshmallowsen i en kastrull tillsammans med mjölken på svag värme. Rör om då och då så att det inte bränner fast. När allt smält, stäng av plattan och låt smeten stå kvar på eftervärmen. Kyls den ner blir den seg. Vispa sedan äggvitan till skum, och tillsätt sockret. Fortsätt vispa tills smeten har fått en tjockare konsistens och bunken går att vända uppochner. Blanda smeten med den smälta marshmallowsen, och låt den vila en liten stund. Bred sedan ut smeten på de kalla muffinsarna. Eventuellt kan du riva lite choklad över muffinsarna som garnering. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |