![]() Sitemap |
Recept på mandelpotatissallad. En lyxig potatissallad
med mandelpotatis, För 4 personer: 1 kg Mandelpotatis 1. Sätt ugnen på 225 grader, skala och koka sedan potatisen tills den är nästan färdig i saltat vatten. Häll av potatisen och skiva i centimetertjocka skivor och lägg på en plåt. Skvätt över några matskedar olivolja och blanda runt ordentligt. 2. Rosta potatisen i ugnen ungefär 20-25 minuter eller tills den börjar bli gyllene. Tag ur ugnen och låt svalna, när den blivit ljummen så blanda med majonnäsen, creme fraiche och den hackad salladslöken. Salta och peppra, avsluta med att ställa svalt. 3. Innan servering så hetta upp en torr stekpanna, rosta mandlarna tills de fått fin färg. Salta och strö eventuellt över cayennepeppar. Servera potatissalladen toppad med de rostade mandlarna. Gott till är exempelvis marinerad fläskfilé eller rostbiff. ![]() |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |