Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Majonnäs

Recept på hemlagad majonnäs, majonäs / mayonaise.

För 4 personer:

2 Äggulor
4 dl Olivolja
1 msk Citronsaft
2 tsk Vitvinsvinäger
ca 1/2 msk Havssalt
1 tsk Sambal Oelek
1 tsk Fransk Senap

1. Börja med att vispa ihop citronsaft och vinäger i en bunke. Tillsätt sedan två äggulor och vispa även in dem (använd elvisp om du är lat)

2. Tillsätt oljan, först lite åt gången, men efter hand majonnäsen blir tjockare så kan du öka mängden. Blir majonnäsen för hård så tillsätt lite vätska för att få den lenare.

3. Smaksätt med ca ½ tsk havssalt, senapen samt sambal oeleken eller motsvarande för att få lite styrka(t.ex. tabasco).

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com