![]() Sitemap |
![]() Recept på mafé, maffe eller maafe. Väst-afrikanskt kött i jordnötssås. Populär rätt i väst-afrika och länder som Senegal, Gambia, Mali och Elfenbenskusten. För 4 personer: 1 gul Lök 1. Hetta upp oljan till medelvärme i en stor gryta. Finhacka den vita och den gula löken och tillsätt i den heta oljan tills löken blivit genomskinlig. Tillsätt då ingefäran. 2. När ingefäran stekt med i någon minut så tillsätt nötköttet, vilket skall brynas. När köttet börjar få färg, rör i tomaterna och tomatpurén. Koka upp det hela och sänk sedan värmen till medel. Koka ner såsen en aning innan du tillsätter buljongen (eller motsvarande mängd vatten). Rör även ner jordnötssmöret samt krydda och låt puttra i ungefär 40 minuter eller tills köttet är mört. 3. Servera med ris eller couscous. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |