Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Kuwait

Kuwait ligger vid arabiska golfen och beroende på detta tar fisk en stor del i det lokala köket. Havsaborre, räkor och rödspetta är populärt.

Kyckling är en vanlig rätt på den kuwaitiska menyn. Från beduinerna kommer traditionen med att grilla den på spett. Traditionellt så används lamm, men nötkött blir vanligare och vanligare. Fläskkött är helt förbjudet pga. att Kuwait är en islamisk nation. Sallader görs vanligen med romansallad, gurka, tomater, rädisor och rödlök. Till detta serveras en dressing gjord på citronsaft och salt. Inlagda kålrötter, tomater och paprikor är vanliga tillbehör.

Man använder kryddor som kardemumma, koriander, kummin, kanel, muskot, nejlika, paprika och peppar. Dessa används för att smaksätta kyckling, fisk, kött och ris. Andra populära smaksättare är rosenvatten och tamarindsirap.

Även typiska rätter för mellanöstern som hummus och falafel är populärt. Aish är ett arabiskt platt bröd som är mycket vanligt förekommande i landet.

Alkohol är helt förbjudet i Kuwait.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com