Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Potatiskroketter


Recept på kroketter, krokett, croquetter, potatiskrokett / Potatiskroketter. Panerat potatistillbehör som
gör sig bra till olika rätter med kött och sås.

För 4 personer:

ca 12 Potatisar eller ungefär 0,8 kg
4 Äggulor

Ströbröd
1 msk Timjan
2-3 hela Ägg för paneringen
Färsk persilja

Salt & Peppar
Smör

1. Koka potatisen mjuk, pressa eller finfördela den sedan och blanda med äggulorna, finhackad persilja, timjan, salt och peppar.

2. Forma små rullar av potatisen degen, doppa dessa i uppvispat ägg och rulla sedan i ströbröd.

3. Hetta upp olja och smör i en stekpanna till medelvärme, stek sedan försiktigt kroketterna utan att bränna dessa. Det skall bli gyllenbruna. Kroketterna kan givetvis även friteras.

Serveras till förslagsvis chevrekyckling med äppelcidersås eller kanske kött med bearnaisesås.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com