![]() Sitemap |
Recept på Köfte, biffar med köttfärs / Lammfärs från Turkiet och Mellanöstern, För 4 personer: Salt & Peppar Pommes frites 1. Blanda färsen med ägget, persiljan, spiskumminen, finhackad gul lök, samt salt och peppar. Strössla över ströbröd, ungefär 2 matskedar. Låt färsen stå några minuter, forma sedan till små avlånga biffar. 2. Blanda yoghurten med vitlök och salt. Ställ i kylen sålänge. Skala och skiva rödlöken fint samt skiva tomaterna i medeltunna skivor. 3. Stek biffarna i olivolja, gärna i en grillpanna (finns möjligheten så använd gärna kolgrill.) När de är genomstekta och köttfärsen inte längre är rosa eller röd så lägg i ungefär 3 fefferonis per man och stek ungefär en halv minut på varje sida. Servera sedan tillsammans med pommes, ris, tomatskivor, lökringar samt vitlöksyoghurten. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |