![]() Sitemap |
För 4 personer: ca 750 gram Köttfärs (lamm enligt originalet,
men även nöt eller fläskfärs duger) 1 burk Krossade Tomater 1. Börja med att finhacka chilin och den ena gula löken, spara hälften av chilin till såsen. Blanda köttfärs med chilin, kryddorna och ägget, salta ganska ordentligt och rulla sedan ganska stora köttbullar. Stek köttbullarna i ghee eller smör blandat med olja tills de är gyllenbruna på ytan, tag då av dem från värmen. 2. Hacka upp löken för såsen fint, fräs sedan i lite olja tills den mjuknat, häll då över tomaterna, eventuellt en aning vatten samt yoghurt, kryddor och salt efter smak. Låt puttra tills såsen tjockat en aning, ca 15 minuter, tillsätt då köttbullarna och låt koka ytterligare 10 minuter. Servera med ris, mintsås, sallad och förslagsvis naan. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |