![]() Sitemap |
För 4 personer: ca 500 gram Kobebiff, (eller så mycket du
har råd med, går att ersätta med annat nötkött ex.
oxfilé) 1. Börja med att ta fram biffarna i rumstemperatur en stund innan stekning, så inte köttet är iskallt i pannan. 2. Skala morötterna om det behövs, koka dem sedan i osaltat vatten tills de är mjuka. Smält sedan smöret och blanda där ner majs och morötter. Krydda med peppar och salt. 3. Ångkoka haricotvertsen (enklast med metalldurkslag i kastrull) tills de är mjuka, men fortfarande krispiga. Lägg på en liten klick smör och strö över flingsalt. 4. Hetta upp en stek eller grillpanna och häll i olja samt smör. När den är ordentligt het så lägg i biffarna, stek några minuter på varje sida så du får ett snyggt grillmönster, salta och peppra. Lägg sedan upp en salladsbädd på varje tallrik, toppa med haricotverts samt köttet, servera gärna majsen och morötterna separat. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |