![]() Sitemap |
För 4 personer: 300 gram Köttfärs Fyllning: 300 gram Köttfärs 1. Börja med att tillaga couscousen eller bulghur enligt anvisning på paketet, när det svalnat så pressa ur all vätska. Mixa sedan med 300 gram av köttfärsen, en halv gul lök samt spiskummin och salt i en matberedare tills det blir en deg. 2. Är degen för torr att arbeta med så kan du tillsätt lite olivolja. När degen är färdig så stek resten av köttfärsen, den finhackade löken, pinjenötterna samt kryddor tills allt är genomstekt. Smaka av. 3. Forma bollar av degen; i mitten trycker du en inbuktning med tummen och fyller med en nypa av köttfärsblandningen, rulla sedan ihop till en boll något större än en vanliga köttbulle, upprepa tills alla bollar är färdiga. 4. Stek, fritera eller ugnsbaka bollarna tills de är gyllene på alla sidor. Det går även att breda ut smeten till ett sorts paj. Då breder du först ut ett deglager underst i en form, sedan den stekta köttfärsblandningen i mitten och slutligen ännu ett lager deg på toppen. Droppa över lite olivolja och ugnsbaka i ungefär 20 minuter på 200 grader. Servera kibbeh'n i pitabröd med vitlöksyoghurt,
sallad, tomat och andra valfria tillbehör. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |