![]() Sitemap |
För 4 personer: 25 gram Jäst 1. Värm vatten till 37 grader, smula i jästen och rör tills den löser sig. 2. Blanda i oljan, saltet, sockret och hälften av mjölet, blanda till en smet och tillsätt sedan i omgångar resten av mjölet tills det är en slät deg. 3. Lät jäsa i 15 minuter, baka sedan ut runda platta bröd lagom för att steka i stekpanna, låt sedan jäsa ytterligare 15 minuter. 4. Hetta upp en stekpanna utan fett, stek sedan
bröden tills de blir gyllenbruna på båda sidor. Serveras som
tillbehör till de flesta rätter med sitt ursprung i mellanöstern. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |