Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Key Lime Pie


Recept på key lime pie, efterrätts paj från Usa med lime och annat gott. Kan även varieras t.ex. med hallon.

För 4 personer:

200 gram digestivekex (ca 15)
75 gram smör
2 msk socker

1 burk kondenserad mjölk
3 ägg
4 limefrukter
2 dl socker


1. Sätt ugnen på 175 grader. Smula sönder kexen i mortel eller matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna och sockret.

2. Tryck ut smuldegen i botten och lite upp på kanten i en rund bakform med löstagbar kant. Grädda skalet i mitten av ugnen 4-5 minuter. Låt sedan svalna.

3. Separera äggen i gulor och vitor. Pressa limefrukterna och riv skalet. Rör ihop gulorna med mjölk, limejuice och skal. Blanda ihop väl, men vispa inte.

4. Häll blandningen i skalet och ställ kallt tills den stelnat, gärna över natten.

5. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret.
Spritsa eller bred ut marängsmeten över pajen, alternativt grädda maränger separat och lägg på när pajen är klar. Sätt in pajen i mitten av ugnen tills marängen fått lite färg, ungefär 5-7 minuter, eller tills fyllningen stelnat.

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com