![]() Sitemap |
För 4 personer: 4 Kycklingfiléer Äggnudlar för 4 personer (gärna
blue dragons) 4-5 msk Fisksås 1. Börja med dressingen, finhacka vitlök
och chili, blanda sedan med pressad lime och fisksås, 2. Koka nudlarna, när det återstår en minut så tillsätt strimlad (väldigt fint) morot och sockerärtorna i kokvattnet. 3. Blanda samman nudlar, sockerärtor, skivad lök och morötterna, låt svalna. Häll slutligen över dressingen plus flingsalt och peppar. 4. Mal jordnötter, spiskummin, kanel, flingsalt och persilja i en matberedare eller liknande. Det ska få konsistensen av ströbröd. 5. Panera kycklingen i först mjöl, sedan ägg och slutligen jordnötsblandningen. 6. Stek i smör och olja första på hög värme, och sedan ganska mycket lägre för att få yta, men undvika att kycklingen sedan bränns. Servera sedan nudelsalladen ljummen tillsammans med den nystekta jordnötskycklingen!
|
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |