Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Hollandaise


Recept på hollandaisesås, hollandaise, Hollandaisesauce.
Sås med ursprung i Frankrike, serveras ofta till Fisk.

För 4 personer:

ca 100 gram Smör
3 Äggulor
1 dl färsk Dill
1 msk Färskpressad Citron

Salt & Peppar

1. Smält till att börja med smöret i en kastrull, ställ sedan åt sidan och låt svalna. Häll eventuellt över i något som är enkelt att hälla ifrån.

2. Separera 3 ägg och spara äggulorna. Lägg dem i en kastrull och vispa ut dem, fyll sedan t.ex. en stekpanna med vatten och koka upp.

3. När vattnet sjuder, så tillsätt försiktigt smöret i kastrullen som du håller i vattenbadet, först i små omgångar samtidigt som du konstant vispar (det är lättast om man är två) och sedan lite mer när såsen börjar tjockna. Det är viktigt att såsen inte blir för varm då äggen stelnar, så var försiktig, och ta upp kastrullen ur vattenbadet då och då.

4. När såsen uppnåt önskad tjocklek så tillsätt finhackad färsk dill samt citronsaften. Servera till t.ex. grillad lax eller andra fiskrätter.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com