![]() Sitemap |
För 4 personer: 4 st Kycklingfiléer Salt Vitpeppar 4 dl Creme Fraiche 100 gram finhackad rökt Skinka 3 msk finhackad Persilja 2 tsk fransk Senap 2 tsk Rödvinbärsgelé 2 dl riven lagrad ost, gärna västerbottenost 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skär kycklingfilén i bitar. Marinera gärna i en påse med soja och thai chilisås över natten (då blir kycklingen mör och go) 3. Genomstek kycklingbitarna (lite svagt gyllenbrunt),
salta och peppra efter behag. 4. Blanda creme fraiche, skinka, persilja, senap,
gelén och riven ost. Bred detta över kycklingfiléerna. Servera
gärna med kokta grönsaker som du spetsar med lite havssalt och smör
eller sallad samt klyftpotatis/pressad potatis. 5. Ställ in formen i ugnen i cirka 20-25 minuter. (om du vill hålla den varm men inte få för brun yta så täck över med folie) Rätten går att förbereda och såsen
blir bara godare om du gör den dan innan. Rätten uppskattas av både
barn och vuxna och är enkel att tillaga. Bra om man har många gäster=som
kommer älska rätten! Smaklig spis! |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |