Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Guyana

Det guyanska köket är rikt och varierat, mycket pga. de olika etniska grupperna som bor i landet. Det lokala köket är en blandning av lokala, indianska, indiska, portugisiska, kinesiska och kreolska smaker. Alla olika grupper har bidragit med något till den lokala kokkonsten. Vanliga lokala rätter är t.ex. currys, fläskkött med vitlök, ris, dhol-puri, stekt ris och chow mein.

Ris är en basingrediens och äts vanligen med bönor, grönsaker och kött. Även fågel och skaldjur är populärt. Roti, ett platt bröd och ris äts vanligen till kvällsmat tillsammans med cassavas eller yams.

En lokal rätt är pepper pot, en gryta gjord på bitter cassavajuice, kött och peppar. Ibland innehåller pepperpotten t.ex. Iguanaödla.

Cook up är också vanligt och består av kött och grönsaker.

I dryckesväg finns mauby, som är gjort av bark, och ingefärsöl. Man dricker även lokalt tillverkade fruktjuicer.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com