Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Gabon

Det lokala gabonesiska köket är baserat på cassava, ris och maniokpasta. Det finns även ett rikt utbud av fisk i floderna och längs kusten.

Viltkött från antiloper, piggsvin, vildsvin, apa och orm, liksom tropiska frukter som bananer, ananas och sockerrör används i den gabonesiska matlagningen.

Lokala specialiteter är t.ex. stekt fisk, vilket vanligen är abborre eller röding, och bouillon de poisson vilket är en fiskgryta.

Influenser från både de forna franska kolonialherrarna, liksom Senegal, Kamerun och Kongo finns i landet. Men särskilt den franska maten är mycket dyr. Gabon är även världens 20:e största producent av franskt mousserande vin.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com