Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Franska Färsbiffar med rotsaker


Recept på franska färsbiffar med rotsaker. biffar med köttfärs
inspirerade av Frankrike.

För 4 personer:

750 gram Köttfärs
ca 25 gram Kapris
3 tsk fransk Senap
1 liten gul Lök
1 Ägg
2 msk torkad Timjan
2-3 msk Kalvfond (eller en buljongtärning utrörd i lite vatten)
Salt & Peppar

2 Palsternackor
2 Morötter
12 Potatisar
8 Rödbetor

Olivolja
Acaciahonung
Smör

1. Blanda köttfärsen med ägget, kaprisen, senapen den gula löken (finhackad) samt 1 msk timjan och två eller tre matskedar kalvfond. Salta och peppra rikligt.

2. Stek eventuellt en provbit för att se om du kryddat tillräckligt. Forma sedan små pannbiffar och stek på medelvärme tills de är klara (dela en på mitten och se så köttet inte är för rosa)

3. Skala och skiva rotsakerna, dock inte rödbetorna, lägg över på en plåt och ringla över olivolja samt strö över timjan. Rosta på 225 grader i ungefär 30 minuter.

4. Medans de övriga rotsakerna går i ugnen så skala och koka rödbetorna i rikligt saltat vatten tills de är mjuka.

5. Servera färsbiffarna tillsammans med rotsakerna, vilka du ringlar honung över vid serveringen. Servera även gärna med antingen chévrekräm, vitlöks-creme fraiche eller båda.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com