![]() Sitemap |
För 4 personer: 750 gram Köttfärs 2 Palsternackor 1. Blanda köttfärsen med ägget, kaprisen, senapen den gula löken (finhackad) samt 1 msk timjan och två eller tre matskedar kalvfond. Salta och peppra rikligt. 2. Stek eventuellt en provbit för att se om du kryddat tillräckligt. Forma sedan små pannbiffar och stek på medelvärme tills de är klara (dela en på mitten och se så köttet inte är för rosa) 3. Skala och skiva rotsakerna, dock inte rödbetorna, lägg över på en plåt och ringla över olivolja samt strö över timjan. Rosta på 225 grader i ungefär 30 minuter. 4. Medans de övriga rotsakerna går i ugnen så skala och koka rödbetorna i rikligt saltat vatten tills de är mjuka. 5. Servera färsbiffarna tillsammans med rotsakerna, vilka du ringlar honung över vid serveringen. Servera även gärna med antingen chévrekräm, vitlöks-creme fraiche eller båda. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |