![]() Sitemap |
För 4 personer: 2 burkar Kikärtor olja till stekning, gärna Sesamolja
1. Blötlägg kikärtorna över en natt eller köp färdiga på burk, låt rinna av i t.ex. ett durkslag. 2. Blanda alla ingredienser och mixa till en tjock smet, blir den för torr så tillsätt lite olja, kyl sedan i någon timma. 3. Forma till små bollar och stek eller fritera i olja tills de är gyllenbruna, de går även att tillaga i ugnen. När de fått en knaprig gyllene yta, servera med ris, och eller pitabröd, sallad, hummus, yoghurtsås med vitlök, rå lök och tomat. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |